Åtta Svenska spelbolag får böter på sammanlagt 41 Miljoner Kronor!

Under de senaste dagarna så har det varit mycket snack inom den svenska spelindustrin, detta då flera spelbolag har arrangerat betting på fotbollsmatcher där majoriteten av spelarna var under 18 år gamla. Detta är något som de blivit varnade för förut, och redan i November 2018 meddelade Bethard som är ett av de bolag som är inblandade att de skulle ta bort allt spel på U19-matcher. Spelinspektionen har svarat på detta med att straffa åtta stycken bolag med sanktionsavgifter som uppgår till hela 41,2 miljoner kronor.

“Vi vill markera att ungdomar inte ska utsättas för risken att manipulera ett resultat. Matchfixning är ett stort problem” – Katarina Abrahamsson, Spelinspektionen.

Sanktionsavgiften utgör en procent av bolagens omsättning, men de maximala böterna är tio procent. Nu är det dessutom mycket större chans att de utsatta bolagen tappar sin licens om de skulle bryta mot fler regler inom snar framtid.

Matchfixning är ett hett problem som Svenska Fotbollsförbundet tillsammans med Riksidrottsförbundet länge kämpat emot. De vill att det ska vara förbjudet i lag att anordna spel på ungdomsmatcher och matcher, men nu har det istället blivit Spelinspektionens uppgift att dela ut sanktioner för bolag som bryter mot detta.

“Vi har inte tid och resurser att kolla alla laguppställningar och därför tycker vi att det ska vara förbjudet att anordna spel på ungdomsmatcher” – Håkan Sjöstrand, Fotbollsförbundets generalsekreterare

Förhoppningsvis så inser spelbolagen i Sverige allvaret nu och börjar skärpa till sig. Detta är andra gången en stor tvist händer på väldigt kort tid, bara för ett par veckor sedan så tappade Ninja Casino sin spellicens helt och hållet. Vi tycker det är bra att Spelinspektionen steppar upp och börjar visa att de tar den Svenska licensen seriöst, och den höga standarden är något som bolagen måste upphålla annars blir den indragen.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here