Spelinspektionen Förlänger Tillfälliga Spellagen!

Som ni alla säkert känner till, så införde Spelinspektionen nya spellagar och tillfälliga restriktioner när det kommer till insättningar, bonusar och liknande. Mer om detta kan ni läsa i vår tidigare nyhet, Tillfälligt nya Bonusregler i Sverige – Bonusar Max 100 kronor.

Dessa restriktioner infördes under sommaren, närmare bestämt 2 Juli och var tänkt att räcka året ut. Anledningen var på grund av den rådande pandemin. På grund av mer problematiskt spelande runt permitteringarna som sker runt landet, och av att allt fler blir arbetslösa. Eftersom det inte ser ut att bli ljust framöver, så har regeringen nu valt att förlänga de tillfälliga ändringarna ytterligare ett halvår.

Svenska spelmarknaden blir allt striktare

Det är såklart många som är väldigt missnöjda över de stora ändringarna som har skett, både från spelarnas sida men även från spelbolagen. Det är ju svårt att få in några pengar som ett spelbolag om spelarna inte ens får göra några insättningar. Varje enskild spelare har max fått sätta in 5 000 kronor per månad totalt på alla casinon med svensk licens, och bonusar har idag en maxgräns på 100 kronor per bonus. Detta gäller på all form av spel vilket innefattar även Poker och Trav, spel som är kända att annars omsätta hundratals miljoner med pengar varje år.

Många visste redan från början att den nya svenska spellicensen skulle innebära en mycket striktare spelmarknad, men det var få som kunde förutspå just hur strikt det faktiskt skulle bli. Som det ser ut nu, så stryper Spelinspektionen marknaden mer och mer för varje dag som går. Många bolag har redan valt att stänga ner sin svenska del och ge upp sin svenska licens för att helt fokusera på andra marknader istället.

Sveriges Spelmarknad framöver

Som det ser ut nu så håller pandemin på att bli allt värre, och det är svårt att förutspå just hur det kommer se ut i Sverige 2021. Att Spelinspektionen valt att förlänga dessa tillfälliga spellagar var kanske inte allt för konstigt, då läget i Sverige blir sämre för varje dag som går. Det kommer nog ta ett ganska bra tag innan ekonomin kommer helt återhämta sig efter en sådan här händelse.

Hursomhelst, så ska det blir väldigt intressant att se om Spelinspektionen och spelbolagen kan komma till någon form av lösning framöver så att alla blir nöjda. Vi får helt enkelt vänta och se.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here