Ytterligare fyra spelbolag blir straffade efter regelbrott!

För ett tag sedan skrev vi om när Åtta svenska spelbolag fick böter på totalt 41 miljoner kronor, och nu är vi tillbaka med ytterligare fyra spelbolag som gjort ett övertramp på lagen.

De spelbolag som är involverade denna gången är ComeOn, Snabbare, Legolas Bet och Hajper. Dessa bolag har trots att de visste att majoriteten av spelarna varit under 18 år gamla, erbjudit spel på sådana matcher. Det här är precis samma sak som hände förra gången då de hade erbjudits spel på U19-matcher där de flesta var under arton år gamla. Både en sanktionsavgift och varningar har delats ut till alla bolag involverade.

”Licens enligt 1 § får inte avse … vadhållning på evenemang där den övervägande delen av deltagarna är under 18 år.”

Varje bolag kommer få en individuell avgift tilldelad. Den här avgiften går efter hur stor överträdelsen är, hur stort bolaget är och den totala omsättningen. Framöver så har Spelinspektionen nu även tagit fram en granskning där de kommit med förslag på hur det här problemet skulle kunna lösa sig. Ett exempel skulle vara att sluta erbjuda spel på U19- och U21 -serier helt och hållet.

Spelinspektionen arbetar nu även mot ytterligare lösningar då detta verkar vara ett återkommande problem, och kommer att ta upp det här på nästa möte. Vi tycker det är väldigt bra att sådant här tas tag i, då unga människor inte ska behöva utsättas för risk av utpressning och matchfixningar. Att ta bort spel helt och hållet på dessa matcher borde lösa problemen, och förhoppningsvis är det här något som genomförs snarast.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here