Vad kommer hända med spelreklamen i Sverige?

Just nu pågår det en minst sagt het debatt angående spelreklamen i Sverige. Den nya spellagen som släpptes under början av 2019 skapade en hel del frågetecken angående vad som egentligen ses som måttfull reklam. Svenska folkets missnöje är något man väldigt tydligt kan märka på sociala medier och för de flesta så känns det inte som att någonting har ändrats. Spelbolagens annonsköp ökade faktist med 30% under januari jämfört med januari förra året, flera olika aktörer från den Svenska spelmarknaden samlas nu för att disskutera hur det här kunnat ske.

Den 14 Februari så kallade Civilminister Ardalan Shakerabi, personen bakom omregleringen av spelmarknaden, alla 69 olika spelbolag som fått Svensk licens till ett möte där Ardalan förtydligade vad det är som faktist gäller med reklam och måtfullhet. Under detta mötet så förklarade även Ardalan att vad som sker just nu inte är okej, och att detta omedelbart måste ändras. Han förklarade vidare att det är licenshavarnas ansvar att se till att marknadsföringen är måttfull. Han varnar att om det här inte löser sig så kommer åtgärder att ske. Spelbolagen har fram till 31 mars på sig att komma på en lösning för att begränsa spelreklamen.

Vi hoppas verkligen att det här kommer lösa sig så att alla parter blir nöjda. Det märks verkligen hur trötta det Svenska folket är just nu på den otroliga mängd spelreklam som sänds på TV och Radio. Det finns liksom inget rum för någon annan reklam än just spelreklamen just nu och detta diskuteras hett på sociala medier. Avskaffandet av spelmonopolet och införandet av det nya Svenska licenssystemet har ju öppnat upp nya möjligheter för spelbolagen och att välja att fortsätta med samma mängd reklam tycker vi definitivt är helt fel. Vi får helt enkelt se hur det blir efter den 31 mars, kommer spelbolagen att hitta en lösning på detta problem? Eller kommer åtgärder att tas och flera bolag kanske till och med tappa sin Svenska licens? Det återstår helt enkelt att se om vi i framtiden kommer att få se samma mängd casino reklam i Sverige eller inte.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here